Mondhygiene praktijk kerckebosch

Welkom namens Ruth Joe

Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt?

Voorkomen is beter dan genezen

U kunt bij ons terecht voor voorlichting & instructies, gebitsreinigingen en tandvleesbehandelingen.

Voorlichting en instructies

Voor een optimale mondgezondheid is een goede mondhygiëne erg belangrijk. Wij helpen u daarom bij het goed schoon en fris houden van uw gebit. Bent u benieuwd hoe u uw mond gezond houdt of hoe u van uw klachten af komt?

Binnen onze praktijk hebben we alle technieken in huis, maar desondanks is preventie belangrijker dan behandelen. We geven daarom voorlichting en instructies over hoe u uw mond het best kunt verzorgen. We geven instructies over de manier waarop en waarmee u zelf het beste uw tanden en kiezen kunt reinigen. Daarnaast krijgt u advies over mondverzorgingsproducten om uw gebit goed te blijven verzorgen. Samen streven we naar een gezond gebit.

Gebitsreiniging

Waarom een gebitsreiniging? U heeft vast wel eens een geel of bruin randje om uw tanden en kiezen heen gezien, een vieze smaak in uw mond of een slechte adem. Hierdoor is de kans groot dat u last hebt van tandsteen, tandplak of aanslag.

Hoe ontstaan deze problemen? Vaak ontstaat er tussen de tanden en kiezen tandplak (tandplaque). Als u dit niet verwijdert, veroorzaakt het op enig moment tandsteen, dat weer kan leiden tot een tandvleesprobleem. Tandsteen is te herkennen aan een geel/bruine verkleuring van de tanden. Het ontstaat op plekken waar u zelf moeilijk bij kunt komen. Tandsteen wordt vaak vlak onder het tandvlees, achter de tanden en tussen de tanden aangetroffen. Deze plekken worden bij het poetsen soms vergeten of zijn lastig te bereiken met een tandenborstel. Tandsteen wegpoetsen kunt u zelf niet doen, daarom reinigen wij uw gebit op plaatsen waar u zelf niet bijkomt.

Kortom: om problemen aan uw gebit en tandvlees te voorkomen, reinigen we uw tanden en kiezen grondig. Tijdens de gebitsreiniging wordt aanslag, tandplak en tandsteen verwijderd. Na het reinigen en polijsten van uw gebit geven we u advies over hoe u gebitsproblemen kan voorkomen.

Tandvlees- behandeling

Gingivitis is het begin van een tandvleesontsteking. De bacteriën die in de tandplak langs de rand van het tandvlees zit, veroorzaken een ontsteking. Dit is het eerste stadium van tandvleesontsteking. Als Gingivitis op tijd wordt behandeld, treedt er geen blijvende schade op en zal het tandvlees volledig herstellen.

Wanneer de ontsteking doorzet, dan ontstaat het tweede stadium van de ontsteking en heet Parodontitis. Bij Parodontitis zijn ook de vezels en het kaakbot betrokken. De vezels worden aangetast, de pockets worden dieper en het kaakbot gaat verloren. Behandeling van Parodontitis kan verdere aantasting van het parodontium stoppen. De schade die is ontstaan aan tandvlees en kaakbot hersteld niet meer.

Gewoon gaaf

Bij Mondhygiënepraktijk Kerckebosch kan je nu ook terecht voor de “gewoon gaaf” preventiemethode.⁣

Dit is een cariëspreventief methode voor kinderen van 0-18 jaar met aktieve deelname van de ouders samen met hun kind. ⁣
Als “coach”begeleiden we het kind samen met de ouders om gebitsproblemen te voorkomen. ⁣

Uiteindelijk willen we bereiken dat ALLE kinderen een GAAF GEBIT behouden.⁣

Voor meer info lees verder via Ivoren Kruis

Voorbeeld van afbeelding

Wanneer moet u naar de mondhygiënist?

 • Als je tandvlees bij het poetsen of spontaan gaat bloeden.
 • Als je tandvlees rood en gezwollen is en niet meer strak om de tanden/kiezen sluit.
 • Als je tandvlees terugtrekt.
 • Als je een vieze smaak in je mond hebt, als je last hebt van een slechte adem of droge mond.
 • Als je gevoelige tanden hebt.
 • Als je geregeld gaatjes hebt.
 • Als je tanden/kiezen van stand veranderen.
 • Als je tandsteen en/of aanslag op je tanden hebt.
 • Als u diabetes hebt of lijdt aan hart en vaatziekten of auto immuunziekten. 
 • Als u een beugel, gebitsimplantaten, kronen of bruggen hebt.
 • Als u zwanger bent of een kinderwens hebt. Een miskraam kan ook een gevolg zijn slechte mondgezondheid.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

Openingstijden

Maandag        08:00 -17:00
Dinsdag          08:00 -17:00
Woensdag     08:00 -17:00
Donderdag    08:00 -17:00
Vrijdag            08:00 -17:00

Contact

Sophialaan 11-S
3708 HA in Zeist

T: 030 – 6915444
info@ruthjoe.nl
Volg ons op Facebook! Download Facebook Icon vector (.EPS + .AI) - Seeklogo.net | Facebook icons, Facebook icon vector, Facebook logo png

Bent u verhinderd?

Wanneer u verhinderd bent voor uw afspraak, laat mij dit zo spoedig mogelijk weten. Afspraken die te laat worden afgezegd, binnen 24 uur, worden in rekening gebracht.

Mondhygiënepraktijk Kerckebosch | @ IRMEDIA | Webdesign door IRMEDIA

NVvP - Home            Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten - BusinessBuilding.nl                        Ivoren Kruis